Er zijn drie manieren om uw huis te voorzien van airconditioning:

Mobiele airconditioning:

Mobiele airconditioners zijn de meest simpele vorm van airconditioning en zijn eenvoudig te plaatsen.
De koude lucht wordt aan de voor- of bovenzijde uitgeblazen en de warme lucht die vrijkomt, wordt door middel van een afvoerslang naar buiten gebracht.
Dit kan bijvoorbeeld door een open raam of door een gat in de wand.
Het is echter niet de meest ideale manier van koeling,het gecreëerde klimaat is niet altijd even comfortabel.

Wand alles in 1 unit:

Met deze ‘alles-in-één’ unit kunt u eenvoudig de ruimte koelen.
Deze oplossing is al veel beter dan een mobiele airconditioning aangezien u geen raam open hoeft te zetten en de koeling daardoor efficiënter is.
Een voordeel van dit ‘alles-in-één’ systeem is dat het relatief goedkoop is, maar u dient er rekening mee te houden dat het systeem veel geluid produceert.
Dit kan onaangenaam storend zijn in bijvoorbeeld een studeer- of werkkamer.
Een comfortabeler oplossing is daarom een zogenaamde split-airconditioning.

Klik op de afbeelding hieronder voor de website van Mitsubishi airconditioning.

Split Unit:

Zoals de naam reeds aangeeft, bestaat het systeem uit twee gedeelten: een zogenaamde binnen- en buitenunit die via een verbindingsslang met elkaar verbonden zijn.
Het voordeel van een gescheiden systeem is de hogere capaciteit ten opzichte van de ‘alles-in-één’ units, de stillere werking doordat de compressor zich buiten bevindt en de energiezuinigheid.

Binnen de gescheiden systemen zijn er ook weer verschillende mogelijkheden: er zijn modellen voor montage op de muur, op het plafond, op de vloer of modellen voor inbouw in uw plafond.
Aangezien er zeer uiteenlopende mogelijkheden zijn kan Kiekebos Installatietechniek u helpen met het maken van de juiste keuze.