85% van de cv-installaties in Nederland zijn niet waterzijdig ingeregeld, met als gevolg onnodig hoge verwarmingskosten, geluidsoverlast en comfortklachten.
Met name door de stijgende energiekosten wordt waterzijdig inregelen steeds interessanter, omdat met een geringe investering het energieverbruik tot wel 20% afneemt. Bovendien wordt het warmtecomfort aanzienlijk verhoogd en behoren vervelende geluiden tot de verleden tijd.
Het vervangen van de bestaande radiatorafsluiters door de Danfoss Dynamic Valve™ is de sleutel tot betere prestaties en een lager energieverbruik.

Wat merkt u van de nieuwe Danfoss Dynamic Valve ?

De nieuwe radiatorafsluiter wordt op iedere radiator gemonteerd en begrenst automatisch de hoeveelheid water die door de radiator stroomt.
Hiermee worden onnodig hoge waterstromen in uw cv-installatie voorkomen, waardoor het warmteverlies sterk wordt gereduceerd, HR-ketels efficiënter functioneren en ruisende geluiden verdwijnen.
Aan de hand van de afmetingen van de betreffende radiator wordt de juiste instelling bepaald en ingesteld.
Dankzij de juiste waterverdeling biedt de Dynamic Valve™ naast de energiebesparing ook meer comfort.
Door de radiatorafsluiter uit te rusten met een radiatorthermostaat(knop) kan nauwkeurig de ruimtetemperatuur worden begrensd.
Kortom, met de Dynamic Valve™ radiatorafsluiter geniet u van meer comfort met lagere energiekosten.

Voordelen van de Dynamic Valve radiatorafsluiter op een rij

– Lagere energiekosten

– Snelle en gelijkmatige verwarming van uw woning

– Eenvoudig instellen van de ruimtetemperatuur in ieder vertrek

– Mooie, nieuwe radiatorthermostaat (knoppen)

– Geluidsklachten verdwijnen

Wat levert het op?

U kunt aan de hand van het soort woning en het bouwjaar van uw woning via de tabel eenvoudig een indicatie vinden van de energiekosten die u kunt besparen.

Neem voor meer informatie over energiebesparing door middel van de Danfoss Dynamic Valve™ radiatorafsluiter of radiatorthermostaten gerust contact met ons op.

Bekijk hieronder de animatie van Danfoss over waterzijdig inregelen.

danfoss-kiekebos