CO vakmanschap certificering

Wij zijn vanaf heden een CO-vrij gecertificeerd bedrijf die werkzaamheden mag verrichten conform de gasketelwet aan gasverbrandingsinstallaties. De accreditatie dient nog te worden uitgevoerd maar hier zijn lange wachttijden voor. We werken volgens de voorschriften en u als klant kunt verder op ons rekenen als vakbekwaam en gecertificeerd bedrijf.

Op 1 april 2023 is de Gasketelwet in werking getreden. Vanaf dat moment mogen alleen nog gecertificeerde installatiebedrijven en monteurs werkzaamheden verrichten aan gebouwgebonden gasverbrandingstoestellen, zoals cv-ketels. Zowel het bedrijf als de monteur moeten over een Bewijs van Vakmanschap (CO-erkenning) beschikken. De erkenning is te herkennen aan het CO-VRIJ vignet. De Gasketelwet is in het leven geroepen om de veiligheid van cv-ketels, geisers en boilers (gasverbrandingsinstallaties) te verbeteren en zo koolmonoxide ongevallen te verminderen.

Kiekebos Installatietechniek is CO-VRIJ gecertificeerd om deze werkzaamheden uit te voeren. Vanwege verplichte uitgebreidere controles en alles vast leggen in de systemen zijn wij meer tijd kwijt aan een onderhoudsbeurt, wat met zich meebrengt dat de kosten voor onderhouds- en service-contracten zijn gestegen.